اللفـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــت
فوائد جذور اللفت:
- يحتوي على نسبة عالية من فيتامين (C) ومضادات الأكسدة التي تساعد على مقاومة الأجسام الضارة وتفاعلات الأكسدة المدمرة.
- يقلل من خطر البدانة، ضغط الدم المرتفع، السكري، سرطانات المعدة، البنكرياس، المثانة وأمراض الرئة.
- يساعد على شفاء مجموعة واسعة من المشاكل الصحية بسبب غناه بالعناصر الغذائية. ( بروتين - كربوهيدرات - كالسيوم - سكريات - حديد - مغنيسيوم - فسفور - بوتاسيوم - صوديوم - فيتامين c - حمض الفوليك -
- مصدر غني بالكالسيوم، الفسفور، حمض الفوليك والماغنسيوم الضروري لجميع تطورات النمو في جسم الإنسان.

فوائد أوراق اللفت:
- تحتوي أوراقه الخضراء على نسبة عالية جدا من العناصر الغذائية التي تزيد عن جذوره ومنها مضادات الأكسدة، فيتاميني (A,C)، الكاروتينات، اللوتين، بالإضافة إلى كونها غنية جدا بفيتامين (K).
- تتميز أوراق اللفت أيضا باحتوائها على مجموعة فيتامينات (B) المعقدة مثل أحماض الفوليك، الريبوفلافين، البيريدوكسين، أحماض البانتوثنيك والثيامين.
- تعتبر مصدراً ممتازاً للأملاح المعدنية الهامة مثل الكالسيوم، النحاس، الحديد والمنجنيز.
Turnip
The benefits of the roots of turnips:
- Very suitable for fitness; it hurts without causing an increase in body fat.
- It contains a high proportion of vitamin (C) and antioxidants that help to resist the harmful objects and destructive oxidation reactions.
- Reduces the risk of obesity, high blood pressure, diabetes, cancers of the stomach, pancreas, bladder and lung disease.
- Helps to cure a wide range of health problems because of its richness in nutrients. (Protein - carbohydrates - calcium - sugars - iron - magnesium - phosphorus - potassium - sodium - vitamin c - folic acid -
- A rich source of calcium, phosphorus, folic acid, magnesium is essential for all growth developments in the human body.
- Helps prevent cataracts, heart disease and blood vessels as a result because it contains a large amount of lutein.
The benefits of kale leaves:
- Green leaves contain a very high concentration of nutrients in excess of its roots, including antioxidants, vitamins (A, C), carotenoids, lutein, in addition to being very rich in vitamin (K).
- Turnip leaves also is characterized vitamins group (B) complex such as folic acid, riboflavin, pyridoxine, pantothenic acid and thiamine.
- It is an excellent source of calcium, such as the important mineral salts, copper, iron and manganese.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق